El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

Tu al paradís de l’antimatèria i jo a Barcelona

“El que no passa a Barcelona no existeix.” Al llarg de la vida m’ho sentit dir uns deu o dotze centenars de vegades amb ràbia, tristesa, despit, llàstima, amargor, humilitat, violència, ressentiment, modèstia, antipatia, enveja, supèrbia, menyspreu i uns quants centenars de dotzenes de sentiments irreprimibles més.

Barcelonina pels quatre cantons i feliçment addicta al monòxid de carboni, no hi ha cap dubte que sempre que un no barceloní de pulmons immaculats m’ha adreçat aquesta dura sentència esperava que jo, partícula activa del rovell de l’ou, fes alguna cosa immediatament. Dir que sí, que quina injustícia, que ja estava bé amb el centralisme dels mitjans de comunicació i la prepotència ridícula dels pixapins era fer alguna cosa? N’hi havia prou? Quedava venjat l’incomprensible afany dels meus dissortats compatriotes invisibles d’abandonar la seva bucòlica vida immaterial? No.

Per això he fundat la Plataforma per la Reversió Ontològica Extrabarcelonina, amb voluntaris repartits per cada racó de les comarques catalanes. La nostra missió és enviar una nota informativa a tots els diaris, teles i ràdios del principat i de l’estranger cada vegada que fora de Barcelona algú digui que el que no passa a Barcelona no existeix. Així, el món sencer estarà degudament informat que tot el que passa fora de Barcelona és que s’afirma que el que passa fora de Barcelona no existeix.

Anuncis

9 responses to “Tu al paradís de l’antimatèria i jo a Barcelona

 1. Montse 06/10/2012 a les 11:54 am

  El que no passi en aquest bloc… 😀

 2. El fem fatal 06/10/2012 a les 2:28 pm

  Montse, …existirà virtualitatatxanment en un altre lloc?

  X, deu ser la dosi triple de monòxid de carboni de l’esmorzar.

 3. El Gran Josep 07/10/2012 a les 1:33 am

  Camacus, pixapins, diessels… Al País Valencià no existixen aquestes paraules, ni cap d’equivalent. Saps per què? Per que la gent de València Cap-i-Casal no té costum de visitar el País Valencià.
  Els que tenen segona residència la tenen a l’Horta, o a molt estirar a un platjeta de la Safor. Viatgen molt: Eivissa, Barcelona, Paris, Madrid, Londres… però mai van als Ports, a l’Alt Vinalopó o al Racó d’Ademús. Els joves mudarnillus com a molt van al FIB.
  Al Principat, al País Barceloní, us queixeu per vici.

  • El fem fatal 07/10/2012 a les 6:25 pm

   Ai, sí que ens posa calents queixar-nos, sí.
   L’impossibilitat del paral·lelisme amb el País Valencià l’he trobada molt interessant, gairebé tant com el simpàtic fenomen dels que es queixen dels que es queixen (i també el dels que es queixen de no queixar-se prou o el dels que es queixen que es queixen massa; orgasme doble i triple, respectivament).

 4. Tomàs 08/10/2012 a les 10:27 pm

  Bona la foto de l’enllaç!

  Jo també he sentit allò de “de Madrid al cielo” o “lo que pasa en las Vegas se queda en las Vegas”. Ja veus que cada ciutat té la seva dita i la seva dèria.

 5. Tipsy Pilgrim 09/10/2012 a les 6:41 pm

  Merda, existo massa poc ultimament, merci per acordar-me.

 6. El fem fatal 10/10/2012 a les 9:01 am

  Tomàs, sí, o el famós “Barcelona és mona si et falla la neurona”.

  Tipsy P., els experts recomanen els cacauets coberts de xocolata; per allò del congito ergo sum.

 7. Reflexionem-hi 11/10/2012 a les 6:14 pm

  Veig que no sóc l’única que s’ha de barallar per aquestes coses, me n’alegro de compartir la pena. Afegim el “És que aneu per tot arreu com si fos vostre” OSTRES, que no és meva Catalunya? Però si la vaig comprar l’altre dia…aish. Ara, si ells vénen a Barcelona i veuen la Sagrada Família i pensen “oh, quines obres d’art que teniM”, pequen del mateix? Serà la Sagrada Família d’algú que viu a Osona? DONCS CLAR QUE SÍ COL*^*^!

  Vaig escriure sobre això fa temps, si li interessa a algú…només ha de posar al Google “Jo tinc, tu tens, ell té” que n’és el títol.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: