El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

L’enèsim argument a favor (un d’estar per casa, però que mira)

“El tema, el tema, volem parlar del tema!”, sento que em diuen als matins des de dins la cafetera, en els moments de santa mandra des de sota el coixí del sofà i als vespres des de darrere la pantalla ja apagada de l’ordinador.

I jo dic: “aaaarghhhh, pietat, prou!”

I la cafetera em diu: “Veus, un altre argument a favor. Et sentis espanyola, catalana o ciutadana del món, viure en una organització política homologada, que et reconeix (en lloc de putejar-te perquè troba que ets el que, curiosament, nega que siguis) i que és reconeguda, perquè té dret a tenir una bandereta damunt la taula a les festes d’organitzacions polítiques homologades, farà aquesta mena de converses casolanodelirants completament innecessàries”.

I la borra de sota el coixí aventura: “I això deu voler dir que, a més, ja no et caldrà anar a més manis patriòtiques malgrat patir una certa fòbia social i barretinaire. Perquè el nacionalisme, si és que n’ha de quedar, ja serà d’estat; un nacionalisme banal d’aquell que queda dissimuladet i que –i això és el més espectacular de tot– fins i tot cola com a no nacionalisme.”

“Com tots els nacionalismes tranquil·lets dels que tenen organització política homologada; ves.”, badalla la pantalla apagada.

I totes tres, amb una cantarella d’anunci de xocolatines, conclouen: “Però sobretot, sobretot, farà que et deixem en pau i ens limitarem a fer cafè, arrebossar de borra monedes i arracades i arribar al nirvana electrònic cada nit, mentre tu i els teus temes fareu la vostra”.

Anuncis

6 responses to “L’enèsim argument a favor (un d’estar per casa, però que mira)

  1. X 01/10/2012 a les 11:36 am

    Després ho trobarà a faltar.

  2. Reflexionem-hi 02/10/2012 a les 7:54 pm

    No home, que serem com els americans i plorarem cantant el nostre himne (que serà “El cant de la senyera” o m’independitzo a la República Independent de Casa meva)

  3. Tomàs 03/10/2012 a les 5:56 pm

    Paciència, una mica més de paciència. Un parell de centenars més de cafeteres i tot solucionat.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: