El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

Donar per fet el cop d’ull (a la p. 82 de El talent)


En un altre exemple de la nostra manca de talent per res que no sigui tirant a estúpid: la titivilada de la p. 82 de El talent.
1a hipòtesi (biaix simpàtic: la novel·la és allargassada i, a estones, pretensiosa, però (sobretot la primera part) és tant loca, rocambolesca i divertida que les interrupcions de ximpleria erudita passen gairebé sense adonar-te’n): 1) El “fer donar” no és un error, perquè, en un altre dels saltirons conceptuals de la novel·la, al Marco (el narrador) li ha aparegut un esclau invisible a qui podria fer anar a donar un cop d’ull als restaurants en qüestió (perquè s’aguanti, però, cal llegir molt de pressa el final de la frase).
2a hipòtesi (biaix antipàtic: la novel·la és divertida i enginyosa, però insofriblement allargassada; la ironia no sempre tapa tots els forats): Al Marco encara li dura l’efecte de la sobredosi de pastilles, l’Autor moribundeja de debò, la Júlia, en lloc de fiscalitzar com li pertoca, està provant el bidet de l’editorial, el Jordi Nopca hi escriu “fer un cop d’ull”, la correctora hi posa el “donar un cop d’ull”, Titivil suprimeix la tecla del suprimir, l’esclau invisible de Titivil s’empassa el retolador vermell, et voilà, una frase multiple choice que fa les delícies del lector repel·lent a qui cada Innombrable en el sentit de “Innominable” li ha remogut l’estómac.

(Emmagatzemat a l’antipatiquíssima revista Titivil dirà de P. E.)

Anuncis

2 responses to “Donar per fet el cop d’ull (a la p. 82 de El talent)

  1. Pons 01/09/2012 a les 12:29 pm

    “anar a fer donar un cop d’ull” realment sona fatal xD

  2. Tomàs 01/09/2012 a les 12:50 pm

    L’ull que busca, troba. Una recerca que implica coneixement.

    Els escriptors es permeten jugar amb les paraules i jo no hi veig res de dolent en això. No seria descabellat que en una nota final l’autor/a expliqués l’on, el com i el perquè ha fet els jocs que hagi fet amb les paraules.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: