El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

Qui té insomni té un tresor

L’enveja treu la son, estan avisats. I és per aquest altruisme innat que no em puc estar d’escriure la frase següent. Sóc un dels afortunats a qui visita l’exclusivíssim petar de dits –i quan digui tres et despertaràs– de les quatre de la matinada. Sí, sóc conscient que sóc un privilegiat i no els voldria refregar pels morros, així, perquè sí, les oportunitats úniques que em brinda el generós Morfeu quan em clava la coça al cul i no es torna a deixar abraçar fins l’endemà, tardet. Que no és prou motiu de joia llevar-se calb com un pom d’escala després d’unes horetes d’associacions d’idees més agafades pels cabells que les víctimes de la Trunchbull? Quinze mil o setze mil problemes (amb un 70% d’invenció i un 99% d’irresolubilitat intencionada), un darrere l’altre amb la qualitat de projecció de l’enyorat Cine Exin. El gaudi incommensurablement zen de sentir-se fondre la cera de les orelles –ara un regalim a l’esquerra, ara un regalim a la dreta–, amb la paciència de l’artesà candeler més meticulós. No em diran que no val la pena que a la feina ja t’hagis grapat tots els dits de les mans (i dels peus) i et confonguin amb el Michael Jakson a Thriller (i fora de Triller).

“L’insomni és culpa de les tres” vaig sentir l’altre dia a la ràdio. I és per això, per poder-me covar el meu petit tresor amb condicions, que cada nit procuro tenir-les totes a la vora: la veïna amb apnea, la néta ploranera de la veïna amb apnea i la paret de paper de fumar.

La Trunchbull, la veïna amb apnea o la néta de la veïna amb apnea, ara no me'n recordo que no he dormit gaire.

P.S. Un pàharu ens ha dit que l’expressió “agafat dels cabells” és una ultracorrecció, que s’ha de dir “agafat pels pèls”. Molt bé, en prenc nota. Però el Quim de torn contesta que això seria possible si la Trunchbull tingués ditets de princesa, però no és el cas; les grapes de rinoceront donen pel què donen.

7 responses to “Qui té insomni té un tresor

 1. Montse 23/02/2012 a les 11:48 am

  Pobre ratet, em fas venir ganes d’aclaparar-te amb consells benintencionats i inútils: pren un gotet de llet tebiona abans d’acotxar-te, no facis exercici ni activitats intel·lectuals durant les hores prèvies a anar al llit (veure tele5 és una bona opció:deixa les neurones tan planes que t’acosta al coma profund), reforça les barreres naturals ceruminoses amb taps de la farmàcia…

 2. el fem fatal 24/02/2012 a les 10:01 am

  Ah, moltes gràcies, els seguiré tots alhora i hi afegiré una mordassa, un biberó d’estricnina i un parell de capes de totxo.

  • Sr X 24/02/2012 a les 12:55 pm

   Té una ocasió magnífica d’optimitzar la despesa en material: cop de totxo a la iaia, cop de totxo a la criatura i vinga totxos a la paret. I és una bona contribució a la remuntada de la crisi de la construcció.

 3. kalamar 24/02/2012 a les 9:40 pm

  Ja som dos, ratet, però a mi se m’escampa la tinta i ho veig tot negre. Tú sí que ets afortunat.

 4. Tomàs 25/02/2012 a les 2:21 pm

  L’Insomni només fa gràcia si és voluntari, si ve imposat ja és una altra cosa.

  Ara bé, no hi ha res que no s’arregli amb tres vodkas abans d’anar a dormir!

 5. Lo rat 25/02/2012 a les 6:17 pm

  Reflexionem-hi, tobo que les ulleres amb vidres de color rosa amb què s’entossudeix a mirar ampolles mig plenes li queden molt bé.

  Kalamar, ai, la compadeixo. La tinta que deixa anar, però, diria que deu agafar formes escrites prou interessants, no?

  Tomdàs, bond condzell, gdàziez.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: