El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

Seguint la consigna

Estimat diari,

avui, perquè tu ja saps que a qui tu ja saps me’l prenc molt seriosament, m’he llevat ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora i… m’he adormit a la feina.

A mig informe, els ulls se m’han anat omplint de la sorreta màgica dels somnis i, cloc, el caparró m’ha caigut damunt del teclat. (Fins i tot he tingut temps de somniar, ves quines coses, que m’havia convertit en una gallina ponedora.) Me n’hauria sortit amb no res, uns quants requadrets gravats al front i alguna broma a l’hora del cafè, si no hagués tingut la mala sort d’abandonar-me del tot a la força de la gravetat justament quan el director estava a punt d’entrar al nostre departament. Tu ja saps que de tant en tant li agrada venir-nos a soltar un dels seus estimulants discursos (ell en diu, molt encertadament, “píndoles motivacionals”).

Així que m’ha vist aixecar sobtadament el cap i eixugar-me la baveta amb la màniga, com que és molt perspicaç, de seguida ha vist de què anava. Llavors, tot ha anat molt de pressa, no ha tingut temps ni d’agrair-me que li servís la lliçó pro esforç d’avui en safata: dit acusador, comparació amb el llepa de l’oficina, escarni públic i al carrer.

Avui, estimat diari, jo i els meus requadrets gravats al front hem estat impagables.

Quim Colet Arrufat

Anuncis

7 responses to “Seguint la consigna

 1. Montse 01/02/2012 a les 1:10 am

  És que el consignador, quan va dir que calia llevar-se ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora, també ens hauria d’haver dit que la nit abans calia que no anéssim a dormir ben tard, ben tard, ben tard.

  Ups, guaita l’hora que és! Et deixo, no sigui cas que aquest conte del rat sigui una premonició per a les cueretes.

  • Lo rat 01/02/2012 a les 5:08 pm

   Espero que avui no s’hagi clapat a la feina, benvolguda cuereta. Conec un rossinyol que això de llevar-se i anar-se’n a dormir ho fa al revés i, francament, tot li va molt millor que als rats, posem per cas.

 2. Sr X 01/02/2012 a les 8:56 pm

  Davant d’una història tan trista, que deixa l’empresa faltada d’un dit, només puc esperar que almenys en Colet pogués endur-se a casa un vestigi oníric en forma d’ou i fer-se’l ferrat.

  • Lo rat 03/02/2012 a les 10:10 am

   Em consta que aquell vespre, mentre en Quim Colet sucava pa al seu ou ferrat oníric, el personatge matiner que ell tant admira somniava que era una gallina dels ous d’or. Potser en aquests moments s’està acariciant alguna cosa onírica, també, qui ho sap.

 3. Tomàs 04/02/2012 a les 1:48 pm

  He sentit a dir que si això passa seguint les consignes de l’ésser diví, hi ha indulgència. És possible que el teu cap no n’estigui al corrent, però si vas al departament de Recursos Humans, o de Personal (segons l’empresa), en allà t’ho arreglen en un plis.

 4. senyora Adolfina 04/02/2012 a les 2:02 pm

  És que contra els atacs de son no hi ha res a fer! Si t’agafa conduint és francament perillós. A l’oficina veig que també és catastròfic, ai las. Digueu-me, Lo Rat, si us plau, què es pitjor que et caigui el cap sobre el teclat i somniïs que ets una gallina ponedora amb les conseqüències que veiem, o que et caigui sobre el volant, toquis el clàxon, facis apartar el camió que tens al costat i t’estampis discretament i estàlvia contra la barrera lateral de la carretera?

 5. Lo rat 04/02/2012 a les 5:37 pm

  Tomàs, és clar, no se m’havia acudit! ara només cal que no siguin especialment aficionats a la merenga.

  Coi, senyora Adolfina, la trobo una mica truculenta. M’agrada el volant especialment dissenyat per fer sonar el clàxon en previsió que t’hi caigui el cap. Li recomanaré al Colet que se n’instal·li un al teclat.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: