El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

Quan el gnom fa la cosa

perquè el gnom, com a mínim una vegada al dia, fa la cosa.

Que tenim un gnom ho sap tothom. Però hi ha qui no s’acaba de creure que fa la cosa, tot i Quetallunya (potser no prou lluny, però mira) del miasma desespepeperant ha quedat clar. Ara, també és veritat que, amb l’excusa de la mida, són una mica cabrons, els gnoms. De vegades, quan van de sobrats, experimenten amb el periodistiquès, i tempten la sort qualificant els polítics peperos de “populars” (“avui el popular Fernández Díaz ha posat tres espelmetes a la Mare de Déu del Pilar”, per exemple), o els ministres d'”econòmics” (“avui la ministra econòmica s’ha venut tota a la secció de saldos”). Al tanto, doncs; no fos cas que, jugant jugant, un gnom disfressat de bolet, de margarida o, fins i tot, d’adjectiu ens acabés fent la cosa a sobre.

9 responses to “Quan el gnom fa la cosa

 1. Montse 22/11/2011 a les 12:25 am

  Ves, si fos cert que els ministres fossin econòmics, encara, encara… però em temo que els economitzadors tant sí com sí haurem de ser uns altres 😦

 2. Sr X 22/11/2011 a les 4:05 pm

  Em sembla que aquí tenim una bèstia híbrida de gnom caganer (¡…de pie!) i follet de la impremta: una autèntica revolució de la biologia fantàstica.

 3. Pingback: Les reivindicacions de l’Internet « El fem fatal

 4. daila torcimanya 23/11/2011 a les 4:25 pm

  M’he trobat per casualitat el senyor X, conegut de tots vostès, prenent el merescut sol de novembre després de tantes pluges, i m’ha etzibat: “si el gnom fa la cosa, què diantre farà el cognom???” Us brindo a tots plegats aquest punt de reflexió: ell, el senyor X, com que ja ha intervingut en aquest post gnòmic, es retrau i continua prenent el sol.

  • Lo rat 24/11/2011 a les 7:48 am

   Depèn del gnom que acompanya, el cognom del gnom rosa, per exemple, sovint fa de florero. Ja pot dir al sr. X que estigui bonet i que gràcies pel comentari en diferit.

 5. Tomàs 24/11/2011 a les 6:34 pm

  Malauradament crec que la cosa ja ens ha caigut a sobre. N’ha caigut tanta de cosa sobre nostre que ja quasi bé no hi sabem viure sense la cosa.

  Serà per allò de la “cosa nostra”.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: