El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

El petit gran rasclet desencaparrador

–Ai, la crisi, quina putada, bla, bla.
–Sí, però el que no mata engreixa; ara sí que ens haurem d’espavilar… –i la frase guanyadora del Premi Internacional a la Frase que fa més Ràbia de l’Any–: És una gran font d’oportunitats, la crisi.
I la frase fa ràbia, sí, però, mentre l’interlocutor amb pessimisme crònic es retorça d’angúnia, va i troba que és una mica veritat. Fabriqueu-vos un desencaparrador casolà (veg. intruccions més avall), apliqueu-vos-el movent-lo amunt i avall sobre la vostra augusta testa i ja m’ho sabreu dir.

Puntuació del satisfacciòmetre: 9,9

Justificació del jurat:

 • Té un efecte desencaparrador immediat. Just en el mil·lisegon que el primer àtom de pua de rasclet desencaparrador entra en contacte amb l’àtom més superficial del vostre crani, tot encaparrament, per enquistat que estigui, desapareix.
 • Promou el reciclatge analògic. De fabricació senzilla (nens, ni se us ocorri), permet emancipar l’humil batedor manual, fins ara destinat a remenar-se els ous, i convertir-lo en un meravellós estri transformador de pensaments impurs en flors, violes i romaní mentals.
 • Demostra la superioritat dels remeis casolans. La fricció continuada de les pues, només desencaparra de debò si l’estri és de fabricació casolana (i si te l’aplica un altre, i un tercer et fa fregues als peus). Desconfieu de les marques registrades Gratador Desencaboriador i Gran Massatge Desencapficador, són mers succedanis que provoquen pensaments negatius i contradictoris com ara: «quin gustet sí, però per què collons m’he gastat la poca pasta que tinc en aquest cony de trasto».

Instruccions per a la fabricació de l’autèntic rasclet desencaparrador

Només cal desel·liptificar els filferros del batedor, et voilà: un rasclet desencaparrador comme il faut.


Aaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Anuncis

13 responses to “El petit gran rasclet desencaparrador

 1. Montse 13/11/2011 a les 12:36 pm

  Tengui, tengui!!! I dóna un gusteeeeet:D

 2. Tomàs 13/11/2011 a les 12:50 pm

  L’he provat i realment he de dir que és molt agradable.

  Anem però al teu estri-invent-transformacio-casolana. Vol dir que és tan fàcil? No has de ser una mena de MacGyvert i Eduardo Manostijeras per arribar a manipular un trist estri de cuina i convertir-lo en una de les meravelles de la Humanitat?

 3. Sr X 13/11/2011 a les 2:05 pm

  Com a pessimista militant, tossut, del morro fort a qui no agrada (GENS!) canviar d’idea, reclamo la invenció urgent d’un encaparrador manual com a suplement indispensable de tots els encaparradors morals que circulen sense treva: si els encaparradors volessin…

 4. kalamar 13/11/2011 a les 2:06 pm

  premi Compasso d’oro a la teva creació que té la virtut de ser multiús: desencaparrador i amulet inoxidable amb forma de calamar, me lo pido!

  • Lo rat 13/11/2011 a les 6:46 pm

   No entenc per què el jurat no ho ha contemplat, però no hi ha cap dubte que la forma de calamar és completament indispensable per desencaparrar, sí.

 5. Pons 13/11/2011 a les 4:00 pm

  però com moltes coses en aquesta vida, es molt més agradable si t’ho fa algú altre…

 6. lobadiala 13/11/2011 a les 9:22 pm

  Doncs jo tinc una pinta de pues que ha perdut les boletes que hi sol haver al final de les idem que també grata d’allò més. Me la vaig trobar tirada als vestidors de la piscina aquest mes de setembre. No sabria dir si em desencaparra suficientment però també és gratis i per aquí comencem a anar bé, però el rovell… En té el vostre desencaparrador de rovell, senyor Lo Rat, o és d’acer inoxidable?

  • Lo rat 13/11/2011 a les 9:32 pm

   És del material indefinit amb el qual déu va voler fer els batedors, ara no li sabria dir gaire res més.
   Pel que fa a la seva pinta, jo hi afegiria un petit dipòsit amb canals fins a la punta de les pues per poder-lo omplir de la vacuna del tètanus i, potser així, estalviar-me un disgust.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: