El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

Petita faula de la llengua dita de merda

Vet aquí que una vegada, fa molt i molt de temps, quan els ocells tenien dents, una cabra celestial va cagar a la vora d’un camí galàctic. Els seus cagallons aviat van estar habitats per cucs i altres bestioles, però per uns certs avantatges evolutius que ara no vénen al cas, els cucs es van acabar convertint en els amos de la pila de merda. Així, en cada cagallonet, els cucs que hi vivien anaven fent la seva feliçment. Fins que un dia, en un d’aquests pobles de merda –un poble una mica especial, perquè, nens i nenes, heu de saber que tenia tres llengües oficials i un govern de merda– uns pares cuc van decidir que els seus cuquets havien de tenir com a llengua vehicular a l’escola de merda la llengua del cagalló veí.

—Però, per què —va preguntar un senyor cuc a un d’aquests pares cuc— que no esteu contents que els vostres fills aprenguin bé la llengua del nostre cagalló i acabin parlant tres llengües o més?

—És que volem llibertat per escollir la llengua en què se’ls fa classe i tal. Llibertat demanem nosaltres, llibertat.

—Ah, com la que reclamem els que diem: “Som un cagalló, nosaltres decidim”?

—No, és diferent, lo nostre no és polític, som cucmopolites, nosaltres. I a més, vosaltres no sou un cagalló, i no podeu decidir com a tal, sou una comunitat autònoma de merda. La gran tifa que ens uneix sí que es pot considerar un bon cagallonàs amb una llengua de debò, reconeguda als gran conglomerats de tifes i no com la vostra llengua de merda.

—Així, la vostra no és una llengua de merda?

—No, la nostra és una llengua de puta mare. Veu aquells cagallons més enllà del toll? En tots parlen la nostra llengua de puta mare; al tanto, que som 400 milions.

—Home, però no sigui modest. El 55% de la població del nostre cagalló –jo vaig dient-ne així, amb el seu permís– té la seva llengua de puta mare com a llengua materna, i el 45,9 % com a llengua d’ús; mentre que només el 31,6% té com a llengua materna la llengua pròpia del cagalló (el 3,8%, diu que totes dues), i el 35,6% la té com a llengua habitual.

—Ves per on, i no li mola el bilingüisme?

—És que es veu que la nostra llengua de merda cada vegada es fa servir menys per fer coses, que se’n va a la merda, vaja.

—Merda som i a la merda hem de tornar.

I, tant bon punt el savi cuc liberal va haver dit aquestes sàvies paraules, va passar un ramat de vaques siderals pel camí galàctic. Així, els cagallons van quedar finalment homogeneïtzats en una gran superfície plana de merda, tomba de tots els cucs de merda, que es van extingir per sempre més.

L'origen de tots els pobles de merda.

I ara, a dormir, carinyos, que aviat serà negra nit.

13 responses to “Petita faula de la llengua dita de merda

 1. Sr X 03/09/2011 a les 5:23 pm

  Davant de l’estupidesa (de merda) d’algun dels personatges, reconforta la mirada d’intel·ligència satisfeta de la cabra creadora.

 2. Montse 04/09/2011 a les 8:37 am

  Senyor Rat, us faig una reverència virtual i amb el vostre permís (de fet, retòric perquè no us l’he demanat pas) us enllaço al meu twitter i al facebook.

  Si això tira endavant, un tribunal “democràtic” aconseguirà el que no varen poder assolir ni els decrets de nova planta ni quaranta anys de dictadura. Vomitiu.

  • Lo rat 04/09/2011 a les 12:17 pm

   Molt agraït, Mrs. Montse.
   Faig una teràpia per superar el pessimisme crònic, però la lluita Ciutadans – PP per veure qui puteja més els catalans sembla feta expressament perquè ens llancem tots de cap al vàter.

 3. Tomàs 04/09/2011 a les 8:04 pm

  Molt i molt bo!

  Sempre he pensat que dir-ne “liberal” a segons qui, pot portar a confusió. Hi ha persones i partits que se senten amenaçats quan d’altres demanen la seva llibertat, ni que sigui per parlar com es parla a casa seva.

  No deixa de ser el reflex d’un greu complex, a més d’una imposició intolarable des de qualsevol punt de vista.

 4. Dona Invisible 05/09/2011 a les 12:23 am

  M’agrada que, com a mínim, no perdem l’humor. Al final serà l’últim que ens queda… Per cert, has canviat el nom del bloc o és un bloc nou?
  Una abraçada!

  • Lo rat 05/09/2011 a les 8:42 am

   Gràcies pel comentari.
   Per cert, no sé pas per qui em pren, perquè, tot i que he rebut amenaces de mort de la lliga anticursilades perquè canviés el nom del blog, no ho he fet mai. Ni n’he tingut mai cap altre.

 5. És quan dormo que hi veig fosc 05/09/2011 a les 10:09 am

  És la cabra de la legión? Auxili!!! Tan simpàtica que semblava. Aquesta nit he tingut una visió de la cabra, corneta militar i la gorra amb borla, amb el correspoent malson…

 6. Ferran 05/09/2011 a les 8:23 pm

  No inflem més la cosa del que ja l’ha inflat la sala del contenciós administratiu del TSJC. En aquesta sala hi ha una clara majoria de magistrats que si no odien el català, ho disimulen molt bé. Hi han redactat una interl·locutòria (no una sentència, com diuen els diaris) d’una vaguetat impròpia en qualsevol resolució judicial. Jo crec que ho han fet a posta. Per tocar el que no sòna, vaja!
  Com ens ha recordat avui algun diputat “liberal”, en aquest país hi ha separació de poders i, de la mateixa forma que l’executiu i el legislatiu han d’acatar les resolucions judicials, el judicial no li pot dir al executiu o al legislatiu com han de fer les coses! L’únic que pot fer el judicial és corregir, a instància de part, els comportaments no legals de les administracions. En aquest cas es refereix exclusivament a les tres famílies a les que el Tribunal Suprem va donar la raó fa més de dos anys en una sentència (aquest cop, si: sentència) que ja va aixecar prou polèmica.

  • Lo rat 05/09/2011 a les 9:39 pm

   Moltes gràcies pel comentari tan ben raonat, però sembla que avui mateix el TSJC ha Volgut deixar clar que res d’apanyos per les 3 famílies, que la idea és, per si no ho havíem pillat, enviar el model d’immersió lingüística a la merda.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: