El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

La Vanguardia sobirana

Un dels primers anuncis en català publicats a La Vanguardia; p. 9 del diari del 31 juliol de 1976. El primer a pàgina completa va ser de Banca Catalana. Extret de l'hemeroteca del diari d'en Godó.

Avui és un dia apoteòsic. La immensa joia de contemplar amb l’ai al cor els 22 pesats en calçotets del vespre només serà la cirereta d’una jornada històrica, gloriosa i taquicàrdica de debò. Haurem pogut llegir, si les llàgrimes als ulls ens ho han permès, La Vanguardia en català. Oh!
Però, de la mateixa manera que, quan siguem independents, recordarem els barçamadrids amb una nostàlgia entendridora, no hem d’oblidar, quan aprenguem a cagar-nos en els articles de La Vanguardia encara que estiguin escrits en la llengua de Verdaguer (o una de semblant), els entranyables anuncis en català que aquest diari tan nostrat publicava durant els seus primers 130 anyets de vida; tota una premonició. Com el de la dreta, que, valent com ell sol, a mi ja em comença a desvetllar un enyor infinit (sense que la llagrimeta i el moquet que em regalimen facin minvar la meva super masculinitat, és clar).

One response to “La Vanguardia sobirana

  1. R. 03/05/2011 a les 4:52 pm

    Sí, sí, però jo crec que hi ha altres moments memorables que també ens haurien de despertar nostàlgia, encara que no ens toquin tant la fibra patriòtica, com quan el paper d’en Godó informava, extensament i amb una imparcialitat marca de la casa, sobre el Primer Congrés Internacional Espiritista de Barcelona, l’any 1888:

    http://hemeroteca-paginas.lavanguardia.com/LVE07/HEM/1888/09/21/LVT18880921-001.pdf

    O és que us pensàveu que els gurus i els faquirs que entrevisten cada dia a l’última pàgina són una tradició sorgida del no-res? El Conde no improvisa.

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: