El fem fatal

Microcontes, macropersonatges i, a estones, ratets

Coloraines

Si fos veritat que una imatge val més que mil paraules, per què resulta que cap imatge és capaç de dir el que podem fer entendre amb tan sols 7 miserables mots; precisament, que una imatge val més que mil paraules? I si aquest argument no us satisfà. Si encara no esteu convençuts que, en l’absurd dilema de si val més la pena ser pro paraules o bé pro imatges, el bàndol pro paraula guanya de pallissa, responeu-me per què no hi ha cap imatge capaç de comunicar una fal·làcia tan estúpida com la de dues frases més amunt?
Avanço una hipòtesi. Al capdavall, el tòpic aquest que ens agrada repetir, sovint per fer-nos el xulo, potser només vol dir que, proporcionalment, una postal sempre és més cara que un parell de pàgines d’un llibre. O que, per ronyosíssims que fossin alguns (poquets) dels llibres d’art que s’exposaven (i es venien) a la fira Art Libris de llibre d’art i de disseny d’enguany, sempre seran més cars que qualsevol parent pobre farcit només de lletres. Les postals i els llibres amb coloraines són cars, tant si diuen molt com si no valen res.

Anuncis

3 responses to “Coloraines

  1. Lola 19/04/2011 a les 9:32 am

    Els dos sentits del verb valer que fas servir anirien bé per produir un exemple de la figura retòrica de la distinctio, que consisteix a donar un sentit nou i emfàtic en la segona menció d’una paraula respecte del significat normal de la primera menció de la mateixa paraula. El meu exemple és «Recicla el teu paper! Això farà que tinguis el teu paper». A veure si en trobo un de menys políticament correcte a partir del teu lliurament d’avui. Per cert: el de la pota del pollet em va esgarrifar l’espinada. Em vaig quedar sense paraules.

    • Lo rat 19/04/2011 a les 3:53 pm

      Moltes gràcies per la lliçó fonedora de fal·làcies! Crec que la millor funció d’aquest blog és que hi pugui aprendre coses. D’altra banda, celebro que el terrorisme simbòlic de “fem-nos la pasqua dolçament” li hagi ressuscitat l’esperit pasqual, tot i que em sap greu si l’ha trobat una mica indigest.

  2. Pingback: Visita educativa al centre demencial Las Arenas « L'estoneta del ratet

Comentreu, com si fóssiu a casa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: